Rosa María Guiralt Martínez

Fiscal delegada de la Direcció de Violència sobre la Dona de València. Degana de la Secció de Violència sobre la Dona de la Fiscalia Provincial de València.
Llicenciada en Dret per la Universitat de València. Va ingressar en la carrera fiscal exercint la seua activitat inicialment en la Fiscalia de Barcelona, per a posteriorment traslladar-se a la Fiscalia de València. La seua marxa pels jutjats d’instrucció i penals la van portar a ser nomenada fiscal coordinadora de violència domèstica, i posteriorment nomenada fiscal delegada de la Direcció de Violència sobre la Dona de València per Reial Decret de data 23 de juny de 2005.

Des de sempre ha estat implicada en la formació i la divulgació de les lleis, sobre tot en matèria de violència de gènere.
Tutora de Pràctiques Externes (SEATPE) de la Universitat de València, professora del Pla de Formació Contínua i Interna organitzat per la Diputació de València.

La violència domèstica i, sobretot, la violència sobre les dones, així com el tracte a les víctimes ha sigut el seu exponent:
Ha participat com a ponent en moltíssims actes i cursos sobre la violència de gènere organitzats per universitats, diputacions i col·legis d’advocacies i professionals, així com per a associacions de dones, fundacions i ajuntaments.

Jurista en la Comissió Especial per a l’Estudi de la Violència de Gènere a la Comunitat Valenciana i també de les mesures de tipus integral que haurien d’adoptar-se per a erradicar-la. Corts Valencianes. València, 25 de maig de 2010.

Xarrades en col·legis i instituts per a conscienciar els i les joves en la violència de gènere.

Ha sigut mereixedora de nombrosos premis i mencions com:
Premi Sor Isabel de Villena 2010 per la Defensa de la Dignitat de la

Dona,delaLlenguaidelPaís,atorgatpelDiariIndependentd’Alboraia.

Premi Seneca Falls per la seua compromesa labor en l’erradicació de la violència cap a les dones, febrer 201, atorgat per la Casa de la Dona de Xirivella (València).

Premi Dones Progressistes 2011 (XIX edició), març 2011. Atorgat per la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana.

Premi Clara Campoamor de Benetússer PSPV. València, any 2012.

Menció especial de l’Assemblea dels Dones d’Esquerra Republicana de Catalunya del País Valencià, per la labor a favor de la igualtat de les dones. València, 2015.

Condecoració d’or al mèrit policial de la Unitat del Cos Nacional de Policia, any 2015.

Premi Celia Amorós concedit per la Diputació de València, 2016. Premi Isabel Ferrer, any 2020