Kika Fumero

"Va nàixer a Tenerife. Feminista i activista pels drets de les persones LGTBI. Professora en excedència de Secundària i Traductora Jurada de Llengua Anglesa. Ha cursat diversos títols de postgrau en estudis de gènere i polítiques d'igualtat.

Formadora de formadors en l'àmbit de la violència de gènere, violència sexual i diversitat afectiu-sexual i identitats de gènere dissidents. Forma part de la Junta Directiva del Congrés Europeu de Lesbianes (European Lesbian Conference) i és Directora de l'Àrea d'Investigació d'aquesta Xarxa Internacional de Lesbianes.

Coautora de les següents publicacions:

  • Desconocidas y Fascinantes (editorial Egales, 2013) 
  • Escuelas libres de violencias machistas (editat per la Universitat de les Iles Balears en 2016). 
  • Lesbianas, así somos (Editorial LoQueNoExiste, 2018)

A més, és cofundadora, al costat de Pau Montalbán, del projecte Lyceum Club Femenino, una plataforma de reflexió i recuperació de la memòria feminista que naix per donar a conèixer una part de la història espanyola que ha restat oculta.

A més, és cofundadora del projecte Observatorio coeducativo-LGBTI, una plataforma en línia a nivell estatal dissenyada i pensada perquè cada part integrant de la comunitat educativa (famílies, alumnat i professorat) trobe en ella un espai lliure de violències masclistes en el qual intercanviar experiències, trobar i compartir recursos; sol·licitar actuació d'emergència en cas de violències de gènere, sexuals i / o homo / lesbo / bi / transfòbiques; diagnosticar el seu centre i formar-se".